Foto: Pavel Jiřík st.
Souboj aspirantů na postup do přeboru? Měli jsme vyhrát, tvrdí kouč Kunratic. Zasloužená remíza, odpovídá Šimr za Dubeč
02.05.2024

Souboj aspirantů na postup do přeboru? Měli jsme vyhrát, tvrdí kouč Kunratic. Zasloužená remíza, odpovídá Šimr za Dubeč

Neskutečná tlačenice je v čele A skupiny I. A třídy. Do tří bodů se na špici tabulky vměstnalo hned pět týmů. Hodně napovědět o ambicích mohl i duel mezi Kunraticemi a Dubčí, ten ale skončil nerozhodně 1:1. „Určitě jsme si zasloužili vyhrát, v poločase to klidně mohlo být 5:0 pro nás,“ tvrdí kouč Kunratic Ondřej Hatina. „Za mě to byla spravedlivá remíza,“ oponuje asistent trenéra Čechie Dubeč Vladimír Šimr.

Kunraticím vyšel báječně vstup do zápasu, když už od třetí minuty vedly 1:0. Jenže od té chvíle byly s koncovkou na štíru. „Trochu mi to připomínalo náš podzimní zápas v Dubči. Tam jsme nedávali šance a dostali jsme branku v nastavení, pak jsme prohráli 1:2. Tady jsme měli v poločase jasně vyhrávat, místo toho jsme dostali třináct minut před koncem branku na konečných 1:1,“ mrzelo Hatinu. „Myslím, že je to pro nás vzhledem k tomu, jak zápas vypadal, určitě ztráta bodů,“ dodává tím, že hosté využili ke vstřelení branky prakticky jedinou vážnější příležitost.

Hatina se nebojí přiznat, že právě koncovka a proměňování šancí je bolavou patou Kunratic. „Trápí nás to už od podzimu, v koncovce nám chybí klid,“ hlásí kouč. Podle toho, jak se soutěž vyvíjí, čeká, že se bude o postup hrát až do závěrečného kola. „Asi to tak bude. Zlobit tam budou Vršovice, hrají fakt dobrý fotbal,“ pokračuje Hatina. „Úplně nahoře je pět týmů, ale jsou tam i další celky, které tím mohou zamíchat. Třeba béčko Spojů, tam bude záležet na tom, jak se Fabio vyspí a rezerva bude našláplá,“ naráží kouč Kunratic na to, že áčko Spojů hraje divizi a když se rozhodne rezerva využít některé hráče širšího kádru, může být složité se s ní měřit.

Na podzim to moc nevypadalo, že by se do postupové hry zamíchal i Újezd nad Lesy. Realita je ale jiná. „Újezd chytil druhý dech a veze se na vlně,“ míní kouč. Za dva roky práce posunul Kunratice ze spodní poloviny tabulky do její špičky. „Říkal jsem klukům, že bych chtěl, abychom do dvou let hráli o postup. A díky klukům, co jsou tady, i těm, co nás doplnili, se to povedlo,“ konstatuje s potěšením. Neskrývá, že by byl rád, kdyby jeho tým nakonec dostihy o postup vyhrál. „Ale bude to vážně boj do posledního kola,“ zopakuje.

Choutky poskočit výš má i Čechie Dubeč, byť úkol v podobě posunu do nejvyšší pražské soutěže nestál před týmem před startem sezony jako jasně stanovená meta. „Postupu se určitě nebráníme, ale máme to nastavené tak, že když se to povede, tak dobře. A když ne, tak se o to pokusíme v další sezoně,“ konstatuje Vladimír Šimr, když se pustil do hodnocení místo absentujícího hlavního kouče Jaroslava Žáka.

Na rozdíl od lavičky Kunratic se v Dubči domnívají, že remíza byla zaslouženým výsledkem šlágru. „Vstoupili jsme do zápasu nejhůře, jak jen to šlo, brzy jsme dostali branku. Mohlo to být klidně i o dva góly. Dvacet minut jsme se s tím vším srovnávali. Pak to ale podle mě bylo vyrovnané utkání. A chvíli před koncem jsme dali také gól,“ konstatuje Šimr.

Přiznává, že závěr utkání byl divoký a rozhodující gól mohly dát oba týmy. „My jsme mohli inkasovat dvakrát, ale jednu velkou šanci jsme v devadesáté minutě měli také,“ přesvědčuje Šimr.

Na tom, jak měl zápas dopadnout, se s koučem Kunratic neshodne. Naopak zajedno jsou v tom, že se o postupu bude rozhodovat nejspíš až v posledním kole. „Bude to boj až do konce. Nás těší, že se nám i v takhle vyrovnané soutěži daří dostávat do sestavy dva sedmnáctileté kluky. Chceme aby se otrkali.“


Čelo tabulky I. A třídy, skupiny A
1. Vršovice 49 bodů
2. Dubeč 49 bodů
3. Kunratice 48 bodů
4. Xaverov 47 bodů
5. Újezd n. L. 46 bodů
6. Spoje B 42 bodů
7. Tempo B 42 bodů


Fotografie