Foto: Jiří IPSER
Souhrn 21. hraného kola přeboru: Situace Braníku začíná být kritická, Přední Kopanina jde do trháku
15.04.2024

Souhrn 21. hraného kola přeboru: Situace Braníku začíná být kritická, Přední Kopanina jde do trháku

Do kritické situace se dostali fotbalisté Braníku v Pražská teplárenská přeboru: tým doma v záchranářské bitvě podlehl 2:4 Dolních Chabrům a devět kol před koncem soutěže ztrácí 8 bodů na barážové pozice, na přímou záchranu pak dokonce bodů 11. Braník zatím na jaře získal jen jeden bod v šesti kolech. Na jarní vítězství čeká ještě Podolí, které v dalším záchranářském duelu podlehlo doma 1:2 Královicím a v současné chvíli sídlí s Braníkem na sestupových místech. Právě Královice s Třeboradicemi unikají z kritického pásma díky parádnímu jaru, kdy jsou třetím, resp. druhým nejúspěšnějším týmem odvet za Přední Kopaninou. Ta smázla Kolovraty na jejich hřišti 7:3 a na prvním místě po remízách Vyšehradu a Tempa jde do trháku: druhý Vyšehrad ztrácí 5 bodů, třetí Tempo o bod více.

ABC Braník – SK Dolní Chabry 2:4 (1:1)
Branky: 32. P. Hejduk, 90.+5 Seidler – 36. Chaloupka, 54. Horáček, 55. Sevček, 71. Bílek. ŽK: 69. Trávník – 45. Kalous, 64. Matyáš, 66. Bílek, 89. Horáček. Rozhodčí: Císař – Zelený, Jakl. Diváků: 300.
Braník: Paleček – Seidler, Řemenář (64. Palko), D. Hejduk (53. Jesze), Kodytek (46. T. Kučera) – Trávník, Platil, Macho, Cvrček, Lebeda (29. P. Hejduk) – Bergmann (64. Richter). Trenér: Petr Hejduk.
Dolní Chabry: Provazník – J. Škurek (46. Klimt), Horáček, Matyáš, Kalous – Jírovec, Matějka – Chaloupka (77. A. Veselý), Strnad (46. Sevček), Š. Veselý (46. D. Janda) – Palma (46. Bílek). Trenér: Tomáš Vajnar.

Ohlasy utkání
Petr Hejduk (Braník): Věděli jsme, jak důležitý zápas nás čeká a bohužel právě do něj jsme museli sestavu skládat hodně obtížně. Naštěstí nás ve štychu nenechali hráči C týmu Milan Cvrček a Adam Trávník, kteří do sestavy naskočili a podali velmi dobrý výkon. Nebylo v plánu, že odehrají celý zápas, ale protože jsme kvůli zranění museli vystřídat jiné tři hráče, oba to nakonec na hřišti vydrželi až do konce. Smekám před nimi a děkuji jim za pomoc. Stejně tak bych chtěl poděkovat hráčům našich žákovských a dorosteneckých týmů a jejich trenérům, kteří nás po celých devadesát minut neúnavně povzbuzovali a vytvořili přeborovému utkání velmi slušnou kulisu. Co se týče samotného utkání, tak si myslím, že o výsledku rozhodla rychle inkasovaná vyrovnávací branka na 1:1. Bohužel se nám v této sezoně stalo už mockrát, že jsme ztratili zápas, ve kterém jsme se ujali vedení. Od soupeřova vyrovnání jsme se začali o výsledek bát, a to je cesta do pekel. Navíc jsme, hlavně v prvním poločase, nehráli úplně tak, jak jsme si předsevzali. Málo jsme využívali křídelní prostory, zbytečně se probíjeli přehuštěným středem nebo dopředu nakopávali dlouhé a často nepřesné míče. Když po přestávce hosté přidali další dva góly, snažili jsme se ještě střídáním a posuny v sestavě něco změnit. Snižující gól však přišel bohužel pozdě. Naše bodová ztráta v tabulce se ještě víc prohloubila, ale dokud to bude alespoň matematicky vycházet, tak se budeme rvát dál.
Dominik Janda (Dolní Chabry): Ideální fotbalové sobotní dopoledne, kdy se utkání hrálo na perfektně připraveném trávníku, který si zaslouží pochvalu. Vstoupili jsme do zápasu celkem dobře, kdy jsme si vytvořili i náznak šance, ale Palma při zakončení podklouzl. Poté byla pasáž 10 až 15 minut, kdy jsme nebyli jistí na balonu a z našich nepřesností se domácí dostávali do hry a vytěžili z toho úvodní branku. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat. První poločas mnoho brankových šancí nenabídl. O přestávce jsme museli vinou zranění udělat hned čtyři změny a vstup do druhého poločasu nám vyšel na výbornou. Nejdříve krásně hlavou skóroval Horáček a hned vzápětí po chybě domácích ve středu pole zakončil z půlky hřiště Sevček. Domácí se i za nepříznivého stavu snažili hrát fotbal, což vedlo k našim rychlým protiútokům. Jeden z nich využil Bílek a navýšil naše vedení. S přibývajícím časem začal Braník hrát do rizika, ale my jsme naše defenzivní povinnosti plnili zodpovědně. Vedení jsme mohli i několikrát navýšit, ale nepovedlo se. Domácí v samém závěru stačili jen korigovat na konečných 2:4, když náš brankář Provazník po jednom ze soubojů uvnitř vápna přestal hrát. Sečteno, podtrženo: z Braníka odjíždíme s důležitým bodovým přínosem, který nás posunul v tabulce. Za vyzdvihnutí stojí i početná divácká kulisa, která si našla cestu na tento důležitý zápas.

Nejlepší hráč ABC Braník: Zdeněk Seidler
Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: Michael Matyáš


SK Čechie Uhříněves – SK Třeboradice 0:0
ŽK: 85. Chadim, 87. Vácha – 46. Červenka, 70. Jurčík. Rozhodčí: Šaróka – Wulkan, Marek. Diváků: 60.
Uhříněves: Beránek – Vácha, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Vaněk – Aust (71. J. Svoboda), Peterka, Nejeschleba (88. M. Blažek), Seniv – Mazanec (80. Chadim). Trenér: Martin Svoboda.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – Moltaš (59. Ploc) – Jahoda (74. F. Hruška, 85. R. Farkaš), Vávra, R. Klouček, Kraus (74. Štegl) – Ježek (59. Šťovíček). Trenér: Mario Jahoda.

Ohlasy utkání
Martin Svoboda (Uhříněves):  Zápas přinesl jen minimum šancí, na obou stranách dominovaly obrany. Konečný výsledek tak zcela odpovídá celkovému průběhu utkání. Pro nás je ovšem remíza z domácího utkání v tuto chvíli málo.
Jan Novák (Třeboradice): Utkání mnoho krásy nenabídlo a z tohoto důvodu nebylo ani mnoho brankových příležitostí. Domácí tým potvrdil, že patří k nejlépe bránícím v celé soutěži. Za mě zcela zasloužená remíza a bohužel se asi museli nudit diváci, protože to ke koukání moc nebylo. Jinak jsem samozřejmě za výsledek rád, protože naše jarní série bez porážky neskončila, a navíc jsme soupeře udrželi v tabulce pod námi.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: nikdo
Nejlepší hráč SK Třeboradice: Tomáš Jurčík


Sokol Kolovraty - FC Přední Kopanina 3:7 (0:2)
Branky: 57. Hladký, 76. vlastní J. Krejčí, 82. Kalenda z penalty – 35., 41., 65. a 85. z penalty Ptáček, 48. Mejdr, 62. Urban, 74. Šalanský. ŽK: 52. Bureš, 84. Vejr (oba Sokol Kolovraty). Rozhodčí: Tvrz – Kučera, Vondráček. Diváků: 100.
Kolovraty: Bébr (77. Morávek) – Ráža, Votřel, Vejr, Žitný – Ponert – Bureš (57. P. Klouček), D. Hájek, Lechner (14. Brom, 57. Kalenda), Hladký – Hynek (77. Bláha). Trenér: Jakub Slezáček.
Kopanina: Matějka – Hollerbach, L. Kučera, J. Krejčí, Hovorka – Asad – Mejdr (66. F. Zelenka), Mainolfi (77. Veleba), Bradáč (46. Šalanský) – Ptáček, Urban (69. Razetto). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Na utkání není z naší strany moc co hodnotit. Kopanina nás přehrála po všech směrech. Výsledek vypadá strašlivě. Ve dvojzápasech s Přední Kopaninou a Tempem jsme dostali 21 gólů, a to hovoří samo za sebe. Jsme schopni se prát o body se třinácti týmy soutěže, bohužel s touto dvojicí ani zdaleka ne. Především výkon Ptáčka, který měl 4+2, byl naprosto dominantní a mimo tuhle úroveň.
Daniel Vott (Kopanina): Na Kolovraty jsme se pečlivě připravovali, protože jsme věděli o jejich síle, což dokazuje jejich postavení v tabulce. Věděli jsme, že naše ofenzivní hra je lepší než domácích a průběh utkání tomu dal stoprocentně za pravdu. Po poločasovém vedení 2:0 se nám gólově vydařil i úvod druhého a od stavu 3:0 jsme měli zápas zcela plně ve své režii, i když jsme domácím umožnili vstřelit tři branky, z toho jednu jsme si dali sami, tak našich sedm vstřelených hovoří celkem jasně, a to jich mohlo být i více. Střelecky se utkání vydařilo Vojtovi, který se prosadil čtyřikrát. Takže celkově spokojenost a jedeme dál, ještě nás čeká devět kol.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: nikdo
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Vojtěch Ptáček


FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 1:1 (1:0)
Branky: 14. J. Klouček – 82. Rothe. ŽK: 65. J. Klouček, 90.+6 D. Kadlec – 61. Šimon. Rozhodčí: Havel – Stěhule, Pytloun. Diváků: 180.
FC Tempo: Pacovský – Hampapa, Schwank, Kleček, Babický – J. Havlíček (72. Viktorin), Rakušan (90. D. Kadlec) – Sedlář (90. Ling), T. Havlíček, Pytlíček (64. J. Novotný) – J. Klouček (72. Sobotka). Trenér: Petr Vanko.
Střešovice: Rychlík – Štyks, Vyjdák, Kříž, Bialek – Yarullin (46. Rothe), Vodrážka, Jensen, Šimon (68. Hůlka, 90.+1 Rek) – Máče (90.+2 F. Veselý), P. Junek (68. Alba). Trenér: Richard Havlík.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): I přes hodně technických nedostatků, kdy nás míč vůbec neposlouchal, jsme si vypracovali dost příležitostí na to, abychom vedení pojistili druhou brankou. Bohužel se tak nestalo a náš zmar jsme korunovali nešťastnou tečí při vyrovnání. Na hřišti nám chyběla větší zkušenost a postrádal jsem týmový duch, ochotu porvat se s nepřízní osudu. Fotbal i kvůli hroznému stavu našeho hřiště plakal, ale zkušenější tým by utkání dovedl do vítězného konce.
Richard Havlík (Střešovice): Za tento zápas musím hráčům poděkovat, hlavně za takticky zvládnuté utkání, kdy jsme byli Tempu více než vyrovnaným soupeřem. Na hráčích bylo znát, a to včetně realizačního týmu, že jsme se poučili z podzimního vzájemného utkání.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Jakub Havlíček
Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Vladimír Máče


FC Slavoj Vyšehrad - ČAFC Praha 1:1 (0:1)
Branky: 90.+5 Heřman – 9. P. Novotný. Ve 29. minutě neproměnil Heřman (FC Slavoj Vyšehrad) pokutový kop. ŽK: 20. Linha, 33. Müller, 63. Romanishak, 81. Prýmas, 90.+5 Lisa na lavičce – 13. S. Peake, 20. trenér Novotný, 52. Peričevič, 63. T. Peake, 90.+3 Knap. ČK: 45. Linha (FC Slavoj Vyšehrad). Rozhodčí: Zloch – Hejma, Prýmas. Diváků: 80.
Vyšehrad: Lisa – Linha, J. Holan, Jáša, Romanishak – Müller (65. Jákl), Kazda, Slapnička, M. Prýmas – Kankara (73. Borský), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.
ČAFC: M. Štěpánek – Fridrich, Machurka, Lukeš, Vlasák – S. Peake – Pakosta (46. T. Peake), Borkovec (76. Knap), Peričevič (90.+1 D. Svoboda) – P. Novotný (61. Klymskyj), Pyšek. Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Odehráli jsme po herní stránce výborné utkání. Máme mladý tým, a od našich hráčů to bylo nejen herně, ale i v osobních soubojích velmi dobré a nebojácné. Dali jsme si ale bohužel polovlastní gól, opět nedali penaltu a opět přišli o vyloučeného hráče. Vyrovnali jsme až v úplném závěru utkání, přesto se znovu opakovalo, že nás neuvěřitelně trápí koncovka. Vypracovali jsme si čtyři až pět vyložených gólových šancí, a z tohoto pohledu je remíza zasloužená. Na druhé straně jsme také mohli inkasovat druhý gól, protože ve druhé půli jsme hráli na velké riziko a vabank.
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): V prvním poločase relativně vyrovnaná hra. Velmi brzy jsme šli do vedení po chybě domácích. Pak do přestávky chytil domácímu kanonýrovi Heřmanovi Štěpánek penaltu a jinak si nevybavuji, že by byla nějaká vážnější akce od obou týmů. Jen na konci přišlo vyloučení hráče Vyšehradu. Bohužel i přes početní výhodu jsme se ve druhém poločase nechali od domácích zatlačit, ale i přes toto jsme měli dvě velké příležitosti svůj náskok navýšit, ale bohužel jsme je neproměnili. No a v samém závěru nastavení přišel pro nás trest v podobě vyrovnávací branky, kdy to tam domácí doslova dotlačili. Za druhý poločas jsme měli dvě negativa: neudrželi jsme míč a neproměnili své šance. Je to škoda, protože to nás tady stálo vítězství, které si myslím, že jsme si asi i zasloužili. Remízu bych před utkáním bral, ale po jeho průběhu je to pro nás málo.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: celý tým
Nejlepší hráči ČAFC Praha: Sebastian Peake a Marek Štěpánek


FK Motorlet Praha B - FK Dukla Jižní Město 3:4 (2:2)
Branky: 27. Vacek, 45.+4 M. Novotný, 65. Nátr – 10. a 47. Brabenec, 43. a 80. Temelkovski. ŽK: 90.+4 trenér Socher – 53. Jerie, 85. Brabenec. Rozhodčí: Suchar – Stěhule, Zloch. Diváků: 45.
Motorlet B: Mihálek – M. Pokorný, Kučerka, Walter (81. Čuba) – Kornacki, Sehedi (46. Křižka) – Krym (68. Hrabina), M. Novotný, Nátr – Vacek (45. Tompte), M. Blažek (81. Krátoška). Trenér: Václav Socher.
FK Dukla JM: Orlich – Jerie, Solař, Kotlík, M. Lafek – Š. Kulhavý, D. Farkaš – Temelkovski, F. Novák, Krameš (74. Višvader) – Brabenec (90.+3 Růžička). Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Václav Socher (FK Motorlet B): Na zápas jsme si věřili a byli jsme připraveni, že získáme tři body. Opět byla z naší strany hra dobrá, byli jsme více na míči i herně lepší, ale stále nás sráží to, že hrajeme dorostenecký fotbal. Dali jsme tři branky, což je v pořádku, ale ty góly, co inkasujeme, jsou strašně laciné a byly to góly po našich chybách. Černou kaňkou utkání je zranění Matyáše, který si asi těžce pochroumal koleno. Na závěr se ještě musím vyjádřit k rozhodčím našich posledních dvou utkání. Zatímco v Třeboradicích domácí hráči vůči rozhodčím používali sprostá až vulgární slova bez jediného povšimnutí a potrestání, tak tentokrát jsem za svůj výrok “jo, aha“ byl potrestán žlutou kartou. Opravdu již tomu přestávám rozumět, protože každý rozhodčí si to nesportovní chování vysvětluje jinak. Bylo by dobré, kdyby mi to opět někdo vysvětlil, protože potom různá předsezónní setkání trenérů a zástupců klubů s komisí rozhodčích přicházejí vniveč.
Josef Světlík (FK Dukla JM): Hráči zaslouží maximální kredit, jak k zápasu přistoupili od taktické porady až po 95 minut na hřišti. Vítězství se nerodilo lehce, kdy soupeř vždy na naše vedení zareagoval vyrovnáním. Byly pasáže, kdy nás posílený tým z Jinonic mačkal, ale my předvedli organizovaný, týmový výkon. A to nás zaslouženě odměnilo v podobě tří bodů.

Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Marek Pokorný
Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vojtěch Brabenec


FK Viktoria Žižkov B - FC Zličín 0:3 (0:1)
Branky: 20. Žák, 52. Kohout, 59. J. Petrák. ŽK: 6. Kuzma, 53. F. Ret, 73. Žiga – 65. Plánička, 75. Merta. ČK: 86. Ayo (FK Viktoria Žižkov B). Rozhodčí: Nebáznivý – Tikal, Plášil. Diváků: 50.
V. Žižkov B: Řezanina – Walter, Mohamed, T. Ret (63. M. Vlček), Trávníček (57. Větrovec) – Kuzma, Bazal – Žiga (84. Buratčuk), Vais, F. Ret – Barratt (63. Ayo). Trenér: Jiří Brunclík.
Zličín: Hlous – Bous (89. Weiss), O. Kučera, Šmalcl, Ondrejka – Plánička (89. Forejtek), Kohout, Žák, J. Petrák – Bagou (84. Ježek), Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Narazili jsme na dobře organizovaný tým směrem dozadu, s individuální kvalitou směrem dopředu. I když jsme se připravovali na silnou ofenzivní trojici Bagou, Merta a především na motor Zličína Martina Kohouta, tak nakonec tito hráči svou kvalitou zápas rozhodli. Bohužel se opět ukázalo, jaký je rozdíl mezi mužským fotbalem a fotbalem mládežnickým. Jsou to dva odlišné světy v důrazu, agresivitě a hlavně herní vyzrálosti. Pokud bych měl hodnotit herní projev, měli jsme špatný vstup do zápasu, kdy si Zličín hned v úvodu připravil slušné šance ke vstřelení branky. To jsme přežili a začali tlačit na pilu i my. A i když jsme přeci jen dostali první branku, nepřišel žádný útlum a do konce poločasu jsme byli lepším týmem. Můžeme jen litovat, že jsme nebyli více odvážní a kvalitní ve vápně soupeře. Ve druhé půlce jsme se bohužel zabili hektikou o rychlé vyrovnání. Hra se nám úplně rozbila a soupeř nás dorazil dalšími dvěma góly.
Zdeněk Kudela (Zličín): Bylo k vidění utkání divizní úrovně a na tom se shodli zástupci obou stran, což nebývá častým jevem. Domácí tým s mladými hráči, velmi dobře fyzicky připraven, proti nim stála naše oslabená sestava, kde hrála prim zkušenost našich hráčů v provázanosti s mladými kluky. Hrálo se velmi korektní utkání, všichni se soustředili na své výkony a chtěli hrát fotbal. Takto kdyby se hrálo v každém zápase, tak se posunujeme dále. Vyloučení domácího hráče nebylo úmyslné, chtěl jít do zakončení, ale bohužel trefil našeho hráče. Snad to nebude mít pro Fandu nějaké další následky. Od nás nejlepší výkon v této sezoně a jsem velmi spokojen.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Martin Walter
Nejlepší hráči FC Zličín: celý tým


AFK Slavoj Podolí - TJ Sokol Královice 1:2 (1:1)
Branky: 16. Bednář – 18. Nevařil, 88. Šemro. ŽK: 32. Jůzek, 87. J. Hrubý – 48. Nevařil, 83. K. Kučera. Rozhodčí: Šmakal – Sýkora, Hruška. Diváků: 50.
Podolí: M. Vondrka – Šimák, J. Hrubý, Urban, Čmelík – V. Procházka, Brezina, Bednář, Chlum (89. Krob) – Podobský, Jůzek. Trenér: Petr Majer.
Královice: Drahorád – Sikora, Šemro, Lády, Malík – Vacík – Nevařil, Janoušek, Semančík, K. Kučera (90.+2 Staněk) – Trnka (90.+1 Misbakhetdinov). Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Pro mě velké zklamání. Obě družstva si byla vědoma důležitosti tohoto utkání, hrálo se o šest bodů. Přestože jsme se dostali do vedení, tak necháme soupeře brzy srovnat a v samém závěru i dokonat obrat ve skóre. Stále postrádám v našem výkonu emoce, náboj. Bez toho se zápasy takového typu nedají hrát. Musíme si uvědomit, že pokud nezměníme náš projev v dalších zápasech, tak se bohužel řítíme směrem do propasti.
René Ollé (Královice): Zápas, který byl pro oba týmy strašně důležitý. Domácí se v něm celkem brzy dostali do vedení, ale naštěstí jsme zareagovali rychlou vyrovnávací brankou Nevařila po opravdu krásné akci a nezištné přihrávce Karla Kučery. Potom to byl boj o každý metr hřiště. Nakonec jsme vybojovali tři body těsně před koncem. Stínem utkání je bohužel už druhé zranění, po Hruškovi z minulého týdne to je tentokrát Karel Kučera, kterému soupeř loktem zlomil čelist a nejspíše nám bude chybět až do konce sezony, což je velmi nepříjemné. V neděli podstoupil operaci. Jinak musím pochválit krásně připravené hřiště a myslím, že se všichni aktéři snažili v takovémto zápase bojovat maximálně čestně.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Vojtěch Procházka
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Petr Vacík