Foto: Jiří IPSER
Pražská tipovačka: Jak vidí 21. hrané kolo přeboru Karel Kučera z Královic?
12.04.2024

Pražská tipovačka: Jak vidí 21. hrané kolo přeboru Karel Kučera z Královic?

Po parádním vstupu do jara, kdy Královice třikrát v řadě vyhrály a nastřílely 15 branek, přišel na tým menší útlum. Dvě porážky v řadě bez vstřeleného gólu znamenají, že je mužstvo jen těsně nad sestupovými či barážovými pozicemi. „Začátek sezony nám vyšel nad očekávání dobře, kdy nám tam první tři kola padlo snad všechno, do čeho jsme kopli. Ale pak přišel výpadek, kdy herně jsme na tom podle mě dobře, ale bohužel neproměňujeme ani největší šance a soupeř nás nemilosrdně trestá za sebemenší chyby,“ ohlíží se záložník Karel Kučera za posledními porážkami 0:3 v Uhříněvsi a 0:2 doma s Tempem.

I přesto si Královice oproti podzimu v boji o záchranu polepšily. „Jsem rád, že jsem po půl roce zpátky v Královicích, kam přes zimu přivedl pan Janoušek i několik dalších skvělých kluků. Ti během přípravy vytvořili výbornou partu jak na hřišti, tak mimo něj. Když se k tomu přidá trenér René Ollé, který nám vždycky výborným načtením soupeře připraví taktiku a na tréninku nám dává pořádně za uši, věřím, že i přes poslední dvě prohry se brzy vyhoupneme zase na vítěznou vlnu,“ říká Kučera. „Jsem přesvědčený o tom, že se to zase brzy otočí a my se co nejdřív dostaneme co nejdál od spodku tabulky, abychom se vyhnuli záchranářským bojům.“

Klíčový může být víkendový duel na hřišti Podolí, které je dva body pod Královicemi. Jak vidí Kučera tenhle zápas, a jak odhaduje ostatní duely 22. kola (21. hraného) Pražská teplárenská přeboru? To se dozvíte v tradiční Pražské tipovačce.

Můžete se zapojit také, stačí se přihlásit a natipovat utkání přes platformu Tipeeto, kde se odhadují výsledky přeborových utkání mužů a vybrané šlágry I. A třídy. Tak jako v předešlých sezonách se i na podzim hraje o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva od Gambrinusu a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.


Pražská teplárenská přebor

Viktoria Žižkov B – Zličín, tip 3:3
Mladíci ze Žižkova opět, stejně jako proti nám, rychle naberou vedení, ale dva góly Merty a jeden nové posily Košúta nakonec určí remízové skóre.

Braník – Dolní Chabry, tip 2:2
Braník opět nevyhraje, i když delší část zápasu povede. Za Chabry vyrovná na konci utkání kapitán Palma.

Podolí – Královice, tip 1:3
Věřím, že na Podolí protrhneme střeleckou smůlu, a i když nás nečeká lehký úkol, tak vyhrajeme. Navrch tomu všemu poprvé uvidím vstřelit gól legendu přeboru Jirku Janouška a střeleckou smůlu protrhne ranou do šibenice Kuba Nevařil.

Vyšehrad – ČAFC, tip 3:1
Tady věřím více domácím. Hattrick si připíše Heřman a z hostů bude jenom korigovat Pavel Novotný.

Kolovraty – Přední Kopanina, tip 2:1
Milan Bébr v brance Kolovrat bude hráčem utkání, kdy nechytí jen penaltu kanonýra Urbana, ale domácím v závěru vystřelí tři body hlavou kapitán Martin Votřel.

Uhříněves – Třeboradice, tip 1:1
Vidím to na remízu. Hosté budou útočit a domácí zodpovědně bránit, ale po jednom gólu na každé straně uvidíme. Za domácí vyrovná Ondra Nejeschleba.

Tempo – Střešovice, tip 4:1
Tempo má silný tým a doma Střešovice porazí. Po dvou gólech dá Klouček a Pytlíček.

Motorlet B - Dukla JM, tip 2:3
Mladíci z Motorletu dvakrát povedou, ale za hosty vždycky vyrovná skóre Kotlík, aby pak vítěznou branku vstřelil kapitán Solař.


I. A třída

Modřany - Aritma B, tip 3:2
Tady je to čistá střela od boku, zápas sousedů v tabulce zvládnou domácí Modřany.

Újezd nad Lesy – Vršovice, tip 2:2
Hosté povedou, ale v závěru vyrovná utěšenou střelou náš bývalý spoluhráč z Královic Tomáš Duka, který přijede na zápas rovnou z nočního rita.