Foto: Nikol Kuncová
Souhrn 20. hraného kola přeboru: Třeboradice pokračují v báječné jarní jízdě, Vyšehrad podruhé v řadě ztratil a nechal Kopaninu odskočit
08.04.2024

Souhrn 20. hraného kola přeboru: Třeboradice pokračují v báječné jarní jízdě, Vyšehrad podruhé v řadě ztratil a nechal Kopaninu odskočit

Fotbalisté Třeboradic nadále vedou jarní tabulku Pražská teplárenská přeboru. I po pátém kole odvet zůstávají neporažení - tentokrát doma zdolali Motorlet B 1:0 a odpoutávají se z boje o záchranu. Místo toho už nahání desátou Duklu JM, která už má před nimi pouze dvoubodový polštář. Třeboradičtí přitom šli do druhé poloviny sezony s jednobodovým náskokem na poslední místo. Teď už mají k dobru bodů 13! Podruhé v řadě zaváhal Vyšehrad: po domácí porážce s Kolovraty tentokrát přišel o dvoubrankové vedení na půdě zachraňujících se Dolních Chaber, které po vyloučení proti oslabenému soupeři vybojovaly remízu 2:2. Toho využila Přední Kopanina, která se sice proti Podolí nadřela, ale zvítězila 4:2 a odskočila Vyšehradu na prvním místě o tři body. O další bod zpět je Tempo, za kterým už vykukují čtvrté Kolovraty. Na bronzový stupínek jim chybějí tři body.

SK Třeboradice - FK Motorlet Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 83. Červenka. ŽK: 53. Jurčík, 60. Pozníček – 88. Vacek. Rozhodčí: Sýkora – Hejma, Vondráček. Diváků: 60.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – F. Hruška (64. Ježek), Slánský (81. Moltaš), Ploc (77. R. Farkaš), Kraus (81. Štegl) – Šťovíček (46. Jahoda), Vávra. Trenér: Mario Jahoda.
Motorlet B: Šmerda – M. Pokorný, Kornacki, Čuba – Nátr, Sejdija (64. Křižka) – Hrabina (48. Cuc), M. Novotný, Krym (80. J. Hraško), Vacek – M. Blažek (80. M. Hraško). Trenér: Václav Socher.

Ohlasy utkání
Jan Novák (Třeboradice): Za mě remízové utkání, kdy se nakonec přiklonilo v závěru štěstí na naši stranu a připsali jsme si další důležité tři body. Úvod utkání patřil mírně nám a gólman hostů nás vychytal. Od asi dvacáté minuty se hra vyrovnala a mnoho brankových příležitostí diváci neviděli. Nakonec jsme si pomohli standardní situací asi deset minut před koncem, která byla nakonec rozhodující pro výsledek zápasu. V závěru se hosté snažili o vyrovnání, hru otevřeli, ale na výsledku se již nic nezměnilo a získali jsme šťastné vítězství. Za to jsme velice rádi a můžeme se klidněji připravovat na další těžké utkání na půdě Čechie Uhříněves.
Václav Socher (Motorlet B): Totálně improvizovaná sestava, hlavně v obraně, a přesto za výkon musím kluky pochválit, protože jsme to zde málem uhráli na nulu vzadu, což byla paráda. Doplatili jsme na neproměňování šancí a proti nám stála i smůla: nastřelené břevno, tyč, vykopnutí míče z brankové čáry. Vše kluci odvedli excelentně, až na ten výsledek, který je pro nás opravdu krutý. Příště se snad, až se dám zdravotně do kupy, budu muset postavit a nějakou branku vstřelit sám. Přitom se na tréninku střelbě hodně věnujeme a věřím, že se to v dalších zápasech zlomí. Jsem rovněž rád, že jsme zapojili další hráče z dorostu, kteří dostávají šanci si zahrát v dospělém fotbale, a to je, při našem postavení v tabulce, pro klub tím nejlepším do dalších sezon. Závěrem ještě jednou musím kluky za výkon pochválit, i když to bohužel skončilo bez bodového přísunu do tabulky.

Nejlepší hráč SK Třeboradice: Jakub Lončák
Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: Marek Pokorný a Andrej Kornacki


FC Zličín - ABC Braník 2:0 (2:0)
Branky: 21. a 42. Bagou. ŽK: 86. Košút – 51. Kodytek, 56. Rapant, 61. Vybíral, 85. Platil. Rozhodčí: Pauer – Havel, Stěhule. Diváků: 150.
FC Zličín: Hlous – Havrila (46. Forejtek), Žák, Košút, Ondrejka – Plánička, Kohout, Popovič (28. J. Petrák, 90. Weiss), Jiras (76. Tuháček) – Merta, Bagou. Trenér: Zdeněk Kudela.
Braník: Mařík – Seidler, Platil, Vybíral, Kodytek – Lebeda (85. L. Pechač), Jesze, Macho, Šebák (85. Tomeček), Rapant (61. Richter) – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Po dlouhé době jsme sehráli velmi dobrý poločas, bylo to fajn a byl jsem velmi spokojen. Potom přišla vynucená střídání a naše hra již neměla tak kvalitní parametry, i přesto jsme mohli skóre navýšit. Soupeř bojoval, ale doplatil na špatné finální zakončení. Závěrem musím poděkovat za početnou návštěvu naším příznivcům a věřím, že jsme si je naším výkonem, zejména v prvním poločase, opět udobřili a těšíme se na další zápasy.
Petr Hejduk (Braník): Našemu týmu nemám ani moc co vyčítat. Do zápasu šli kluci pozitivně naladěni, bojovně a v podstatě celý zápas plnili to, co jsme si naplánovali. Fotbalově i individuální kvalitou je soupeř ale jinde a tomu jsme čelit nedokázali. Navíc jsme mu dost pomohli k prvnímu gólu a o druhém, kdy se míč úplně nepochopitelně odrazí od drnu, ani nemluvím. Smůla se nám lepí na paty po celou letošní sezonu. Ve druhé půli se hra opticky vyrovnala, ale bylo to i tím, že domácí hráli jen to, co potřebovali a dvoubrankové vedení si pohlídali. S naším výkonem jsme v dané situaci spíše spokojeni, ale s výsledkem samozřejmě ne.

Nejlepší hráči FC Zličín: Feriole Bagou a Vojtěch Hlous
Nejlepší hráč ABC Braník: Jakub Macho


ČAFC Praha - Sokol Kolovraty 1:2 (0:2)
Branky: 90.+3 P. Novotný - 7. S. Pokorný, 32. Lechner. ŽK: 74. P. Novotný, 77. Nováček – 47. Ponert, 59. trenér Slezáček, 76. Lechner. Rozhodčí: Plášil – Jakl, Nebáznivý. Diváků: 80.
ČAFC: M. Štěpánek – Fridrich, M. Vlasák, Lukeš (46. Borkovec), T. Kaliba – Nováček (82. Mrázek) – T. Peake (70. Huňka), S. Peake, Klymskyj (46. P. Novotný), Peričevič – Pyšek. Trenér: Ivan Kovačík.
Kolovraty: Bébr – Žitný, Votřel, Vejr, Ráža – Ponert (82. Hladký), Lechner – S. Pokorný (63. Bureš), D. Hájek, Kalenda (63. P. Klouček) – Hynek (90. Bláha). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): Prospali jsme první poločas. Ve druhém to již bylo z naší strany o mnoho lepší, vytvořili jsme si šance, ale na víc, než na snížení v samém závěru, to již nestačilo. Opravdu můžeme litovat našeho výkonu v prvním poločase, kterým jsme soupeře nechali výsledkově odskočit. Nezbývá, než se dobře připravit na příští těžké utkání na Vyšehradě.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Musím kluky pochválit za první hodinu hry. I na hodně nerovném hřišti, které dělalo z míče spíše hopík, jsme velice dobře kombinovali a měli kromě vstřelených branek i další zajímavé příležitosti. Domácí o půli dobře dostřídali a od přibližně šedesáté minuty měl náš výkon sestupnou tendenci. Vrcholilo to pasáží poslední čtvrthodiny, kdy jsme si koledovali a měli několikrát i štěstí. Dobře to ale dopadlo a snížení přišlo až v samotném závěru. Dostali jsme se do těchto nesnází i proto, že jsme druhou půli řešili nespočet brejkových situací vyloženě strašně. V celkovém součtu jsme ale pro vítězství udělali určitě víc než domácí, a to nás odměnilo cenným venkovním vítězstvím.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Marek Štěpánek
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Robin Ráža


FC Přední Kopanina - AFK Slavoj Podolí 4:2 (2:1)
Branky: 9. Wise, 25. L. Kučera z penalty, 49. Urban, 90.+5 Mainolfi – 4. Brezina, 76. Jůzek. ŽK: 60. Ptáček, 89. P. Hovorka – 54. Bednář, 82. Čmelík, 90. Němeček. Rozhodčí: Marek – Havel, Marušinová. Diváků: 78.
Kopanina: Matějka – J. Krejčí, Wise, L. Kučera – Asad – Mejdr (79. Šalanský), Hollerbach (66. Bradáč), Mainolfi, P. Hovorka – Ptáček (79. Razetto) – Urban. Trenér: Daniel Vott.
Podolí: J. Pospíšil – V. Vlasák (37. Šimák), J. Hrubý (66. V. Procházka), Němeček, Čmelík – Kocour (79. Tomsa), Bednář, Brezina, Chlum (79. Sitta) – Jůzek, Podobský (79. Šulc). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Měli jsme nešťastný vstup do zápasu. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Dostali jsme smolný gól, nejsem si jistý, že to takhle chtěl hráč kopat. Myslím, že centroval a ono to tam zaplachtilo. Pozdě jsme reagovali na rozehraný rohový kop, což je naše chyba. Naštěstí jako před týdnem se nám podařilo po standardce zase vyrovnat, což bylo moc důležité. Ještě do půle jsme dali na 2:1 a všechno vypadalo, že bude v pořádku. O půli jsme si řekli, že musíme být trpěliví, že nějaké šance ještě přijdou. Hlavně, abychom nedostali nějaký hloupý gól a zápas by se zdramatizoval. Všechno šlo podle plánu. Urby dal nádherný třetí gól, s přehledem, jak to on umí. A pak jsme prohospodařili obrovské šance, trefili jsme dvakrát břevno, Vojta Ptáček šel sám na bránu. Kdyby jedna z těch situací skončila gólem, tak je po zápase. Jenže jsme si vybrali slabší chvilku, možná jsme mohli střídat o chvíli dříve, že už někteří kluci tahali nohy. Soupeř toho využil a po centru dal Robert Jůzek krásný kontaktní gól. To nás srazilo. Zareagovali jsme ale střídáním kluků, kteří přišli z utkání béčka. Za to jim musím poděkovat, hrát celý zápas za béčko, a ještě pak přijít pomoci áčku. Přeskupili jsme to a myslím, že konec už jsme zvládli a vše jsme korunovali gólem v nastavení. Nakonec z toho byla naprosto zasloužená výhra. Tři body získalo i béčko, máme trošku personální krizi. Jsou tam nemoci, zranění. Ještě tam jsou nějaké odchody na poslední chvíli, s čímž jsme úplně nepočítali, takže pomohli béčku tři kluci z dorostu. Je dobře, že se začleňují. Zápas zvládli velmi dobře, a ještě tři kluci přejeli sem. Navíc klopýtl Vyšehrad, to bylo naše přání. Nejsem nepřející člověk, ale člověk prostě musí koukat i okolo sebe. Před jarem jsem říkal, že jaro neprojede nikdo bez zaváhání. I my někdy zaváháme, což se stane. Jde o to, kdo zaváhá méněkrát, nebo se z toho ponaučí. Vyšehrad klopýtl dvakrát po sobě, což je blbé pro ně a pro nás dobře, ale jedeme dál. Máme malý bodový polštář, potřebujeme ho navýšit. Poslední zápas za nás odehrál Jacob Wise, což je komplikace. Když nastoupil do zápasů, tak bylo vidět, že minimálně v hlavičkových soubojích je hodně platný, proti Podolí dal moc důležitý gól. Je to vítězný typ. Je škoda, že končí, bude citelně chybět. Patří mu dík, v úterý odlétá. Šance udržet jej asi nebyla, šlo o pracovní záležitost. Vrací se do Anglie. Pokud by se to povedlo, tak by v létě přiletěl na rozlučku.
Petr Majer (Podolí): Myslím si, že v naší situaci prohra na kterémkoliv hřišti je pro nás problém. Za výkon v konci zápasu musím kluky pochválit. Dostali jsme Kopaninu pod tlak. Podařilo se nám snížit na 2:3. Bohužel asi pozdě, protože ten tlak jsme pak více nezúročili a dostali jsme branku na 4:2, kosmetický gól. Ale konec zápasu byl z naší strany dobrý. Tam jsem byl spokojený, že jsme přinutili soupeře, že si nebyl jistý výsledkem. Jinak ten zápas celkově asi směřoval k tomu. Stav 3:1 pro domácí byl zasloužený, ještě nám tam zvonily tyče. Mohli jsme si s tím asi poradit lépe. Gól na 3:2 přišel relativně z čistého nebe po dobrém centru. Jůzkovi to přistálo na hlavě, byla by škoda to zahodit. Proměnil to dobře. Ale úplně nakopávat balony jsme nechtěli. Na to jsme vsadili až na konci, to jsme hru zjednodušili. Kopanina začala být za stavu 3:2 trochu nejistá, my jsme dostali takový životabudič. Proto konec vypadal, že jsme opticky tlačili. Mohlo tam ještě něco spadnout, před koncem tam byl trestný kop, ale gólman si to pohlídal. Bohužel to pak spadlo na druhé straně. Vítězný gól dal Urban, ten gól byl krásný, jen nevím, kde byli naši stopeři, jak se tam mohl sám takhle objevit. Tohle zakončení on má. Jakmile ho pustíte do vápna a má prostor, tak to umí vyřešit skvěle. Mrzí mě, že jsme k němu měli až moc velký respekt. Ostatní hráče jsme byli schopní dostupovat, jemu jsme nechávali zbytečně prostor a já nechápu proč.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jacob Charles Wise
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Jakub Pospíšil


SK Dolní Chabry - FC Slavoj Vyšehrad 2:2 (0:2)
Branky: 70. a 77. Palma – 4. Heřman, 22. Müller. ŽK: 32. Matyáš, 59. Palma – 21. Vodička, 25. trenér Klíma, 52. Slapnička, 79. Prýmas, 81. Heřman. ČK: 68. Vodička (FC Slavoj Vyšehrad). Rozhodčí: Pazderský – Šmakal, Hruška. Diváků: 200.
Dolní Chabry: Provazník – J. Škurek (46. Klimt), Vágner (62. Horáček), Matyáš, Kalous – Jírovec, Matějka (90. A. Veselý) – Chaloupka (62. Janda), Strnad (62. Sevček), Š. Veselý – Palma. Trenér: Tomáš Vajnar.
Vyšehrad: Dočekal – Jáša, Toman, J. Holan, Vodička – Müller, Matějíček, Kazda, Prýmas – Slapnička (78. D. Holan) – Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Tomáš Vajnar (Dolní Chabry): Víme, kde se Vyšehrad nachází, a také že v první půli potvrzoval své kvality. Vedl 2:0 a přečkali jsme další jeho šance, které už naštěstí jeho mladí hráči neproměnili. Pokud by dal třetí gól, bylo asi po nás. Ve druhé půli ale přišel o vyloučeného hráče a my jsme zvedli a vyrovnali na 2:2. Pak jsme ještě šli v závěru utkání sami na bránu, bohužel jsme tuhle možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch neproměnili.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): O dva body jsme přišli vlastní vinou, protože jsme za stavu 2:0 neproměnili tisíciprocentní šanci dát třetí gól. Kromě toho jsme několikrát pokazili finální přihrávku do sólového úniku na bránu. Měli jsme zkrátka možnosti zápas včas rozhodnout ve svůj prospěch a nebylo by se o čem bavit. Namísto toho ale vinou obrovské naivity přijdeme v několika fázích o dvoubrankové vedení. Ještě v nastaveném čase jsme měli tutovku, vítězný gól jsme i tak nedali. Kluci ale přesto všechno zaslouží pochvalu, protože za nás nastupuje řada velmi mladých hráčů i těch z béčka.

Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: Štěpán Veselý
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Theodor Matějíček


FK Dukla Jižní Město - FK Viktoria Žižkov B 2:5 (0:1)
Branky: 68. a 73. Temelkovski – 52. a 54. Vais, 33. Barratt, 48. Trávníček, 80. Žiga. ŽK: 50. Solař – 56. T. Ret, 57. Vais, 72. Kuzma, 90. M. Vlček, 90.+2 Buratčuk. Rozhodčí: Zelený – Tvrz, Císař. Diváků: 50.
FK Dukla JM: Skokánek – Jerie, Solař, Š. Kulhavý, Krameš – P. Konjevič (83. Zhabokrytskyi), D. Farkaš – Temelkovski, F. Novák (68. J. Hovorka), Brabenec (86. Belmihoub) – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
V. Žižkov B: Řezanina – Walter, Mohamed, T. Ret, Trávníček (65. Žiga) – Větrovec (74. Ayo), Kuzma – Bazal, Vais (85. M. Vlček), F. Ret – Barratt (85. Buratčuk). Trenér: Jiří Brunclík.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): První poločas byl Žižkov pohyblivější a my hrozili ze standardek, ale po laciné chybě jsme inkasovali. A aby toho nebylo málo, tak jsme divákům předvedli, jak prohrát zápas za osm minut, a i přes dvougólové nadechnutí jsme to nezvládli. Žižkov naprosto zaslouženě zvítězil.
Jiří Brunclík (FK V. Žižkov B): Důležité vítězství opět v extrémně mladé sestavě proti týmu, který má na lavičce jednoho z top trenérů soutěže. O to více si tohoto vítězství ceníme. Po minulém utkání, kdy jsme byli s výkonem týmu nespokojeni, předvedli kluci dominantní výkon. Co nás ale nechává na zemi, je patnáctiminutový výpadek za stavu 0:4, kdy nás domácí dvakrát potrestali za naši nekoncentrovanost a pohodlnost.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Dominik Farkaš
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Adam Trávníček


SK Střešovice 1911 - SK Čechie Uhříněves 2:0 (0:0)
Branky: 86. Vyjdák, 90.+2 P. Junek. ŽK: 66. Máče, 82. P. Věchtík – 53. Seniv, 66. Kovařík, 90.+3 Vaněk. Rozhodčí: Tikal – Císař, Kortanová. Diváků: 150.
Střešovice: Rychlík – Štyks, P. Věchtík, Vyjdák, Bialek (62. P. Junek) – Vodrážka (46. Alba), D. Věchtík, Kříž, Rothe (62. Yarullin, 90.+3 Charvát) – Jensen, Máče (73. Šimon). Trenér: Stanislav Žuček.
Uhříněves: Beránek – Vácha, Podvín, Kovařík, P. Hrubý (80. Kříž) – Vaněk – M. Blažek (58. Pergl), Mazanec, Peterka (58. Nejeschleba), Seniv (58. Aust) – J. Svoboda. Trenér: Martin Svoboda.

Ohlasy utkání
Richard Havlík (Střešovice): Pro naše mužstvo důležité a těžké utkání za skvělé divácké kulisy. Soupeř hrál velmi organizovaně. Zápas jsme rozhodli v samotném závěru až po změně rozestavení. Ač jsme měli ve hře po většinu času kontrolu na míči, finální kombinace se nám nedařila. Vítězství považuji vzhledem k průběhu za zasloužené.
Martin Svoboda (Uhříněves): V prvním poločase jsme byli pod silným tlakem domácích. Po přestávce se hra více přelévala ze strany na stranu, bohužel se nám ale nepodařilo dostat do ideálních příležitostí. Chtěli jsme bojovat o tři body, ale naopak jsme v závěru inkasovali. I ten jeden bod už jsme si, dle mého názoru, neměli nechat vzít. Konec utkání jsme nedohráli dobře a je to pro nás krutá ztráta.

Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Martin Štyks
Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Martin Kovařík a Tomáš Podvín


TJ Sokol Královice - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)
Branky: 3. Pytlíček, 69. Sedlář. ŽK: 66. Semančík, 86. Malík – 86. J. Novotný. Rozhodčí: Kučera – Marek, Suchar. Diváků: 130.
Královice: Drahorád – Nevařil, Šemro (87. Misbakhetdinov), Lády, Malík – Vacík – Sikora, Janoušek (87. Staněk), V. Hruška (66. Semančík), K. Kučera – Trnka. Trenér: René Ollé.
FC Tempo: Pacovský – Babický, Schwank, Hampapa, Mastný (72. Rakušan) – Šmídek, J. Havlíček (72. Viktorin) – T. Havlíček, Pytlíček (82. J. Novotný), J. Klouček (63. Sobotka) – Sedlář (63. Ling). Trenér: Petr Havlíček.

Ohlasy utkání
René Ollé (Královice): Tempo budí respekt a má postupové ambice, a když se navíc dostalo rychlým gólem do vedení, tak jsem si vzpomněl na utkání na Lhotce, kde Tempo, ještě ne pod mým vedením, zvítězilo proti Královicím 12:1. Naštěstí se po třiceti minutách naše hra zlepšila a do přestávky se také objevila i akce směrem k brance soupeře. O přestávce jsem klukům řekl, že je potřeba hru uklidnit a předvést lepší výkon. A kluky musím za výkon ve druhém poločase pochválit. Ohromně se zvedl Trnka a dobře začala hrát záloha, začali jsme Tempo i přehrávat. Byla tam série rohů a centrů, ale bohužel se k nám, na rozdíl od minulých zápasů, odklonilo i štěstí. V momentě našeho tlaku ovšem Tempo z ojedinělé brejkové akce po naší chybě zvýšilo na 2:0. Takovýchto chyb se musíme v příštích zápasech vyvarovat, protože zbytečně sráží mužstvo. Do konce utkání jsme se snažili opět hosty zmáčknout, ale bohužel jsme neproměnili i tisíciprocentní šanci jako v minulém zápase v Uhříněvsi. Člověk si už myslí, že z této situace nelze nedat gól, ale Kuba Nevařil asi sám dobře ví, že nejde. Teď jedeme na Podolí a musíme udělat maximum, abychom dvě poslední porážky, které mají společného jmenovatele, a to nevstřelenou branku, zastavili a získali minimálně bod, popřípadě tam i zvítězili. Situace v tabulce je totiž velmi vyrovnaná. Za výkon, a hlavně druhý poločas, musím pochválit Dominika Trnku, který patřil k nejlepším na hřišti.
Petr Havlíček (FC Tempo): V první řadě velká gratulace Petru Vankovi a jeho ženě k narození syna. Jsem rád, jak jsme to bez něj na lavičce všichni zvládli. Pomohl nám rychlý gól, pak bych řekl, že jsme do nějaké 70. minuty hráli dobře, měli dobrý pohyb a plnili věci, které jsme si řekli. Škoda, že jsme nevstřelili více gólů, v šancích nám chyběl větší klid. Paradoxně gól na 2:0 místo aby nás uklidnil, tak to pak bylo zbytečné harakiri nahoru-dolů, asi i kvůli trochu improvizovanému složení. Klobouk dolů před obranou, kolik toho v závěru uskákala, ale Královice se do dvou tutovek přesto dostaly, tam nás skvěle podržel Paci v bráně. Cenné tři body a nula venku, dobrý týmový výkon.

Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Dominik Trnka
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Pavel Pacovský