Foto: Pavel Jiřík st.
Podolí se vytáhlo na aspiranta postupu. Po bodu to v tabulce narůstá pomalu, ale tenhle je zlatý, ví kouč

Podolí se vytáhlo na aspiranta postupu. Po bodu to v tabulce narůstá pomalu, ale tenhle je zlatý, ví kouč

Při posledním rozhovoru během zimní přípravy Petr Majer působil rozpačitě. Počítal hlavně ztráty, což nevěstilo před směrem k jarní části Pražská teplárenská přeboru nic moc dobrého. První zápas ale naznačil, že nemusí být tak zle. Podolí obralo o body aspiranta na postup, Tempo si odvezlo remízu 0:0. „Před zápasem bych řekl, že by byl bod zlatý. Nakonec třeba mohly být i tři, ale to bychom byli asi nenažraní,“ říká kouč Podolí.

Odehráli jste s favoritem na postup slušnou partii. Kde se to v týmu vzalo?
Kluci ten zápas vzali hodně poctivě, odmakali to. Vzali si za své, že nás čeká boj o záchranu přeboru, a s Tempem odehráli skvělý zápas. Soupeř byl asi víc na míči, zkoušel dávat kolmé průnikové přihrávky, ale všechno jsme zvládli ubránit.

Kdo byl ke gólu blíže?
To utkání by bylo o jednom gólu, nakonec ho nedal ani jeden tým. Tempo mělo svoje šance, my také. Něco chytil jejich gólman Pacovský, nám pomohl v bráně Šumník.

Myslel jsem, že ten pro jaro nebude…
Nakonec jsme se dohodli, že nám na měsíc pomůže. Jsme za to rádi.

Takže je to podobný případ, jako když si Královice vzaly na pár zápasů Pospíšila z Vyžlovky?
Přesně tak. Využili jsme toho, že došlo k dohodě. On u nás chtěl být. Ale po měsíci prostě zmizí, pak uvidíme, co dál.

To druhá posila, stoper Urban, nehraje. Proč?
Bohužel. Po prvním tréninku skončil se zraněným kolenem, takže s ním momentálně nemůžeme počítat. Ale musím říct, že po utkání s Tempem, pokud k tomu kluci ve všech zápasech přistoupí takhle, tak věřím, že to dobře dopadne. Při troše štěstí jsme mohli udělat i tři body, ale jak jsem řekl, i bod za remízu je zlatý. Tempo má mladý tým, netají se ambicemi, remízu bereme. Řekl bych, že moc bodů Tempo rozdávat nebude.

Podolí platí v Pražská teplárenská přeboru za remízového krále. Neprohrát je fajn, ale…
Body přiskakují pomalu. Nám je to všem jasné, že v tříbodovém systému je bod málo. Na druhou stranu jsme ho získali proti silnému soupeři. Musíme na to navázat.

Teď vás ovšem čeká Vyšehrad, který je v tabulce ještě výš než Tempo. Berete to tak, že přebor je tak vyrovnaný, že lze bodovat s každým?
Je to přesně tak. Papírově to vypadá před zápasem nějak, jdete hrát proti soupeři, který je výš. Ale i týmy, co jsou dole, tak mají kluky, co fotbal hrát umějí. Jinak by nebyli v přeboru. Takže je to vždycky o přístupu týmu k utkání. Když k tomu danému zápasu přistoupíte správně a odmakáte ho, tak vás fotbal odmění. Ale je pravda, že los na startu jara tedy máme pekelný. Po Tempu nás čeká Vyšehrad a pak Kolovraty.

Rozhovor děláme po telefonu a za vámi je slyšet hluk jako na zápase. Neodpustil jste si fotbal ani odpoledne?
Syn, který je v kategorii U8, dohrává zápas Zimní ligy, tak jsem u toho samozřejmě chtěl být. Vychutnám si to o to více, že jsme s Tempem udělali bod. Je z toho dobrá sobota. Příště na to ale budeme chtít navázat.



Související články