Foto: Nikol Kuncová
Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl druhý: Motorlet B, Kolovraty, Střešovice a ČAFC
19.12.2023

Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl druhý: Motorlet B, Kolovraty, Střešovice a ČAFC

Po skončení podzimní části jsme položili zástupcům družstev nejvyšší metropolitní soutěže tři otázky, které se týkaly první poloviny sezony a výhledu na zimu. Dnes jsou na řadě celky na 5. až 8. místě, tedy rezerva Motorletu, Kolovraty, Střešovice a ČAFC. Otázky zněly: 1) Jaké je celkové zhodnocení podzimní části soutěže? 2) Co vás během podzimní části překvapilo, nebo naopak zklamalo? 3) Jaký je nástin plánu zimní přípravy?

FK Motorlet Praha B – trenér Václav Socher
1) Celkové hodnocení podzimní sezony je velmi pozitivní. Dali jsme si několik cílů, a vlastně až na jediný jsme všechny splnili. Prvním cílem bylo hrát atraktivní fotbal, který nás všechny bude bavit, a to si myslím, že se nám povedlo dle názoru mého i ohlasů trenérů a lidí, co se na nás byli podívat. Druhý cíl byl mít jeden z nejlepších útoků v soutěži. To se podařilo jen částečně, máme šestý nejlepší útok, ale v průměru přes dva vstřelené góly na zápas - s tím jsem spokojený. Třetí cíl byl mít funkční obranu a neprohrávat. To jsme splnili téměř do puntíku. Máme druhou nejlepší obranu a společně s Vyšehradem nejméně porážek. Čtvrtým cílem bylo vytvoření dobré party a zabudování dorostenců. Toto jsme také splnili na 100 procent a dorostenců do základu se zabudovalo hodně. Z těch, co končili v dorostu, se v sestavě zabydlel Krym, Vorlíček, Lukášek a ke konci podzimu Novotný a Cuc, který je ještě dorostenec. Což je polovina kádru a myslím si, že jsme věkově nejmladším týmem v soutěži.

2) Co se týče mého týmu, už jsem to vyjmenoval v předešlé odpovědi, jinak na přeboru mě překvapilo pozitivně umístění a herní projev Vyšehradu a Kolovrat. Také se mi moc líbí většina areálů, kde se přebor hraje, jmenoval bych určitě Tempo a Dolní Chabry. Příjemné je také to, když se narazí na mladého rozhodčího, který komunikuje a není arogantní. Negativní překvapení je umístění Třeboradic a Dukly Jižní Město. Jinak je tabulka celkem očekávaná.

3) Zimní přípravu zahájíme hned po Novém roce s tréninky čtyřikrát v týdnu, zatím máme domluvených šest přátelských utkání, mimo jiné i s divizními týmy Komárova, Slaného a Českého Brodu.


Sokol Kolovraty – trenér Jakub Slezáček
1) S podzimní částí panuje řekl bych relativní spokojenost. Mně osobně k absolutní spokojenosti chybí pět až osm bodů. Ty jsme měli na lopatě, ale nedotáhli jsme je buď nedůslednou defenzivní činností celého mužstva, či naopak pohrdnutím vyložených šancí. Nejčerstvější bolavá ztráta je z posledního podzimního kola, kdy jsme neuhájili dvoubrankové vedení proti posílené juniorce Viktorie Žižkov. Tyto dva body mi při konečné remíze ve výčtu výrazně chybí. Končili bychom se ztrátou pouhých tří bodů na první místo. To je ale kdyby, nepovedlo se. Fotbal vám někdy dá a jindy vezme. Podzimní shrnutí ve velmi vyrovnané horní polovině tabulky je ale i tak kladné. Když budu konkrétní, tak velkým pozitivem je třetí nejvyšší počet vstřelených branek ze všech týmů. Je to ještě cennější, když nám v polovině utkáních chyběl náš nejlepší střelec Michal Gračko. Ostatní to ovšem vzali za své a ve spoustě duelech se činili i bez Gráči. Dalším kladem je sedm otočených výsledků. Kluci šest výher a jednu remízu vlastně vůbec nerozehráli dobře, ale svým charakterem a zápalem získali body, i když v průběhu prohrávali, kolikrát i o dvě branky. Nebývá to v takové míře zvykem a je to pro nás trenéry dobrý ukazatel silných morálních vlastností, o kterých kolektivní sporty ve velké míře jsou. Zapracovat přes zimu naopak musíme jednoznačně na druhé straně hřiště, a to na defenzivě. Branek jsme inkasovali víc, než by bylo zdrávo, a to nás primárně stálo ještě lepší bodovou bilanci. Když se zpevníme dozadu, tak věřím v to, že můžeme nahánět špičku soutěže i na jaře.

2) Jsem toho názoru, že soutěž se opět zkvalitnila, což se i všeobecně od tohoto ročníku předpokládalo. Že by mě ale něco překvapilo, to se říct nedá.

3) Přípravu začneme 16. ledna v našem areálu a budeme ji prokládat, jako každou zimu, tělocvičnou zaměřenou na kompenzační a silové věci. Samozřejmostí jsou vložené přípravné zápasy. Zahrajeme si proti dorostu Bohemians, Dukle JM a Sokolči.


SK Střešovice 1911 – trenér Richard Havlík
1) Podzimní část soutěže dopadla pro náš tým celkově dobře. A mohlo být i lépe, nevyhnula se nám zranění některých klíčových hráčů. V některých zápasech jsme předvedli dobré i špatné herní výkony, což připisuji jako nováčkovskou daň v této náročné soutěži. Mužstvo pracovalo nadstandardně a spolehlivě.

2) V soutěži mě nejvíce překvapily některé individuální výkony klíčových hráčů. Musím s pokorou uznat, že by se daly hodnotit jako vynikající. Žádné zklamání jsem za první polovinu soutěže nezaznamenal. Moc bych si přál, abych tuto větu mohl opakovat i po odehraném jaru.

3) Zimní přípravu začínáme v úvodní polovině ledna. Doufám, že pro hráčský kádr bude dlouhá zimní příprava dostatečně pestrá. Bude obsahovat jak klasické zimní tréninky, tak i spinning, step aerobic, trampolíny, krátké soustředění a dostatečný počet přípravných zápasů.


ČAFC Praha – manažer klubu Miroslav Kaliba a trenér Pavel Novotný
1) MK: S dosaženými 23 body po podzimu jsme spokojeni. Na druhou stranu, vždy to může být lepší. Ale musíme být pokorní, protože některá utkání jsme srovnávali před koncem utkání a některá dotahovali. Pravda také je, že některá remízová utkání jsme měli vyhrát. Pro velkou marodku, která nás provázela celý podzim, nebyla hra taková, jakou bychom si představovali.
PN: Velice mě překvapilo naše umístění a počet bodů, které jsme získali i přes naše interní problémy. Velmi překvapující, jen nesmíme usnout na vavřínech, což je u našich hráčů velice těžké. Máme před sebou ještě 15 kol.

2) MK: Překvapila nás ještě větší vyrovnanost soutěže, než jsme čekali. Nejvíce asi postavení mužstev Třeboradic a Braníka, která podle předváděné hry nepatří na chvost tabulky. Zklamaní jsme ze zranění Pavla Novotného, který nám nemohl pomoci ani v jednom utkání. Je to srdcař, který s mužstvem žije, ale na hřišti nám pro vleklé zranění chyběl.
PN: Překvapila mě veliká nevyrovnanost výkonů nejlepších týmů této soutěže, které mají divizní úroveň (Tempo, Přední Kopanina). Dokázaly je porazit týmy ze spodní části tabulky. Zklamal mě přístup hráčů ČAFC ke svým tréninkovým povinnostem. Ač jsme se snažili sebevíc, nebyla žádná odezva. Jsem z toho hodně smutný, unavený a frustrovaný.

3) MK: Začínáme 5. ledna v domácím prostředí a hrát budeme přátelská utkání, většinou s mimopražskými soupeři.
PN: Zimní příprava začíná 5. 1. 2024 v domácích podmínkách. Plánujeme odehrát osm přípravných zápasů na domácí umělce a budeme se snažit oživit kádr dvěma novými hráči. Vše je zatím ve fázi jednání.



Související články