Foto: PFS
Novým moderátorem podcastu FotbalPraha bude Richard Valoušek. První díl vyjde ve čtvrtek
14.11.2023

Novým moderátorem podcastu FotbalPraha bude Richard Valoušek. První díl vyjde ve čtvrtek

Od poloviny listopadu se do podcastových aplikací a na YouTube kanál Pražského fotbalového svazu po několikatýdenní pauze vrátí podcast FotbalPraha. Projekt, který se spustil v prosinci 2022 a rychle si získal oblibu u pražské fotbalové komunity, má po konci Damiána Farkaše nového moderátora. Tím se stal Richard Valoušek, pražské fotbalové veřejnosti známý jako dlouholetý hráč Zličína, později trenér. Vedl mládež na Tempu, v mužské kategorii pak Radotín v Pražská teplárenská přeboru. Valoušek je dodnes aktivním fotbalistou, v I. B třídě nastupuje za Union Strašnice.

„Richard má novinářské zkušenosti, pracuje v oblasti komunikace a PR, navíc zná dokonale pražské fotbalové prostředí, což je pro moderování tohoto podcastu skvělý mix. Zároveň má do této práce opravdu velkou chuť, což je neméně důležité,“ myslí si Radim Trusina, šéfredaktor webu www.fotbalpraha.cz. „Jsem rád, že jsme se po konci Damiána tak rychle domluvili a splnili jsme slib, že to není konec podcastu, ale pouze kratší pauza.“

Zatím poslední podcast s kanonýrem Dukly JM Ondřejem Kotlíkem vyšel 14. září, pauza tak bude dvouměsíční: prvním Valouškovým hostem totiž bude ve čtvrtek 16. listopadu Vladimír Šmicer, bývalý vynikající záložník a letitý předseda Dolních Chaber.

„Těší mě důvěra Radima Trusiny, který mě s tímto nápadem oslovil. Vážím si i toho, že se jeho myšlenka líbila členům výkonného výboru. Pro mě osobně to bude nová zkušenost. Sice se komunikací živím, i podcast v rámci naší firmy tvoříme, ale sám ho nemoderuji. Těším se, že uvidím pražský fotbal z jiného úhlu než byl ten hráčský a trenérský, kterým jsem si prošel,“ říká Valoušek. „Přál bych si, aby byl podcast v první řadě upřímný, aby se hosté nebáli otevřít i kontroverzní témata a vyhnuli se obecným frázím. Věřím, že si každý posluchač a divák najde v podcastu to své, protože hosté budou z různých fotbalových sfér,“ pokračuje Valoušek.

Od 16. listopadu budou další epizody k poslechu jednou za 14 dní. „Shodli jsme se na tom, že chceme jít cestou kvality před kvantitou. Proto jsme, i s ohledem na Richardovy časové možnosti, zvolili tento dvoutýdenní cyklus,“ vysvětluje Trusina. „Podcast bude mít novou znělku, bude graficky propracovanější, také bude mít kratší stopáž kolem 30 minut. Budeme se snažit točit hosty tak, aby jejich skladba byla co nejvíc pestrá a objevovali se v něm hráči, trenéři, rozhodčí, funkcionáři, ale i lidé, kteří se kolem fotbalu pohybují také v jiných rolích.“