Foto: Nikol Kuncová
Pražská tipovačka: 9. kolo přeboru očima Jakuba Chadima z Uhříněvsi
27.09.2023

Pražská tipovačka: 9. kolo přeboru očima Jakuba Chadima z Uhříněvsi

Povedený start do Pražská teplárenská přeboru, pak série porážek, teď dvě cenné výhry v řadě. Pro fotbalisty Uhříněvsi je nová sezona zatím jako na houpačce. „Vstup se nám celkem povedl, ze dvou zápasů jsme měli čtyři body a i herně to vypadalo, že vše bude fungovat. Přišli noví kluci, kteří dobře zapadli,“ ohlíží se obránce týmu Jakub Chadim. „Nicméně pak nás opustilo nejspíš štěstí, kdy špatnou bilanci odstartovala nešťastná porážka na těžkém terénu ČAFC, kde jsme ještě pár minut před koncem vedli. Následovaly tři zápasy, kdy jsme neudělali ani bod. Především porážky o gól v Královicích a doma se Střešovicemi byly pro nás velmi nešťastné. Ovšem jsme si vědomi, že letošní ročník je a bude velmi vyrovnaný, takže jsme věřili, že se to zase otočí a poctivě jsme pracovali, což se nyní odrazilo na dvou výhrách s velmi těžkými soupeři.“

Uhříněves nejdřív vyhrála v Třeboradicích, naposledy porazila Duklu JM 5:2. „Dukla pro nás byla v minulosti nepříjemný soupeř, nedařilo se nám na ni,“ přiznává Chadim, který také mluví o cílech mužstva, jemuž patří průběžná 10. pozice tabulky. „Každý bod bude velmi cenný. Primární cíl pro nás je určitě záchrana, ovšem pevně věřím, že umístění v tabulce bude lepší než v minulé sezoně.“

V minulém ročníku skončila Uhříněves na 11. místě. „V létě jsme dobře posílili, začali jsme konečně dávat góly. V půlce podzimu máme nyní o šest vstřelených branek více než za celý podzim v loňském roce. Máme pořád dost mladý tým a jde vidět velký posun. Věřím tedy, že máme na to bojovat o umístění v horní polovině tabulky a zajistit si záchranu v soutěži dříve než bojem v posledních kolech,“ pokračuje Chadim, který v tradiční Pražské tipovačce předkládá svůj pohled na nacházející kolo.

Můžete se zapojit také, stačí se přihlásit a natipovat utkání přes platformu Tipeeto, kde se odhadují výsledky přeborových utkání mužů a vybrané šlágry I. A třídy. Tak jako v předešlých sezonách se i na podzim hraje o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva od Gambrinusu a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.

Pražská teplárenská přebor

Královice - ČAFC, tip 2:2
Tady tipuji velmi bojovný zápas, kdy si oba dojdou pro bod. Královice zatím téměř všechny body vyválčily na domácí půdě. ČAFC naopak dokáže bodovat i ve venkovních zápasech. Vzájemné zápasy z minulé sezony hovoří jednoznačně pro hosty, kdy nadělili domácím dvě vysoké porážky. Ale nyní tipuji, že Královice srovnají gólem v závěru na 2:2.

Zličín - Uhříněves, tip 1:3
Zde nemohu jinak. Bude to nesmírně těžké utkání. Zličín udělal skvělou sérii a chvíli se držel na samotném vrcholu tabulky. V minulém kole ho zastavil Motorlet, takže si uvědomujeme, že o to bude doma Zličín hladovější. Ovšem věřím v naši kvalitu. Pokud bych měl tipovat průběh zápasu, tak Zličín určitě prokáže svou sílu a možná i skóruje jako první. Věřím, že pak se ukáže naše mentální síla a po srovnání Mazance v závěru dokonají obrat naše torpéda Aust s Blažkem. Veliký respekt ke kvalitě soupeře, ale tři body odvezeme do Uhří.

Dukla JM - Tempo Praha, tip 3:5
Pokud bych tento zápas vsázel na tiket, dávám ostrou dvojku a k tomu over gólů. Očekávám kvalitní zápas a hodně branek. V utkání favorizuji hostující Tempo. Nevím, co jim tam dávají, ale 35 gólů za 8 zápasů asi ukazuje určitou kvalitu.

Braník - Žižkov B, tip 2:4
Těžký zápas na tipování. Braník v úvodním kole vyloupil překvapivě Kopaninu, následně sedm zápasů nebodoval naplno. Žižkov se po třech prohrách v řadě také nepyšní oslnivou formou. Čekám hodně gólů a šťastnější konec pro hosty.

Třeboradice - Podolí, tip 3:1
Opět týmy se špatnou formou, od Třebo jsem čekal možná o pár bodů více. Nicméně v tomto domácím zápase si dojdou rovnou pro tři. Podolí zůstane stále jako jediný tým bez vítězství. Rozhodne úvod zápasu, v poločase bude hotovo.

Dolní Chabry - Motorlet B, tip 0:2
Chabry v minulém kole dokázaly poprvé zvítězit, pro mě trochu překvapivě u mladíků ze Žižkova. Nicméně nyní věřím kvalitě hostů, kteří potvrdí body z domácího skalpu proti Zličínu a vyhrají.

Přední Kopanina - Vyšehrad, tip 5:1
Vyšehrad měl zajímavý vstup do sezony, kdy posbíral cenné body z Tempa či doma s Duklou. Nicméně Kopanina je kvalitou furt o krok napřed a věřím, že domácí potvrdí svou formu a vyhrají vyšším rozdílem. Přál bych jim i čisté konto, jelikož tam chytá můj dobrý kamarád Luba Zavadil. Ale letos vychytal nulu jen jednou, a tak se hosté alespoň jednou prosadí. Třeba ho tímto trochu vyhecuju a pak mi to vrátí.

Střešovice - Kolovraty, tip 2:4
Střešovice jsou pro mě určitě zatím největší překvapení. Hrají poctivý fotbal a jde vidět, že dokáží obrat kohokoliv. Tipuji vyrovnané utkání, rozhodnou maličkosti a individuální kvalita hostů zařídí důležité tři body.

I. A třída

Dubeč - Kunratice, tip 2:1
Toto bude hodně zajímavý zápas, čekám vypjatou atmosféru. Hosté zatím bez porážky jedou do Dubče určitě v roli favorita. Ale každá série jednou končí, a tak věřím v naše sousedy a jejich těsné vítězství.

Aritma B - Zlíchov, tip 3:2
Aritma v minulém kole přivezla debakl z Kopaniny a zároveň tedy první prohru v sezoně. Doma je čeká další těžký soupeř, ale věřím, že tentokrát zápas doma zvládnou a o gól vyhrají.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE